-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:11062 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر انسان در حال نماز, بدن يا لباسش بر اثر خون دماغ شدن ياموارد ديگر نجس شود آيا نماز را بايد رها كند يا تا آخر ادامه دهد و بعد تطهيرنمايد.

شيربها رابايد تعريف كرد; آيا منظور اين است كه داماد مقداري پول به عنوان شيربها به خانوادهء عروس مي دهد تا جهيزيه بخرند يا پول را مي بخشد؟

اگر داماد شيربها را به عنوان پيش كشي و هبه داده است و خانوادهء عروس با آن جهيزيه خريده اند, جهيزيه متعلق به عروس مي شود و اگر شيربها را هديه نكرده ,بلكه داده است جهيزيه بخرند و همراه عروس كنند, در اين صورت جهيزيه متعلق به داماد است چون شهرها و محل ها آداب و رسوم مختلفي دارد, بايد به عرف وعادت محل مراجعه كرد و طبق آن عمل نمود. بهتر است كه با مصالحه , رضايت همديگر را تحصيل كنيد.(1)

اگر منظور از شيربها اين است كه داماد ملتزم مي گردد مبلغي را به پدر يا مادر ياخانوادهء عروس بدهد, در اين صورت اگر به صورت شرط ضمن العقل به هنگام خواندن عقد نكاح قيد شود, پدر يا مادر يا خانوادهء عروس , مي توانند شيربها را ازداماد بگيرند.(2)

به هر حال , شما بايد مشخص كنيد شيربها را به چه منظور و با كدام عنوان قيدكرده و پرداخته ايد؟ دادن و گرفتن شيربها اگر به عنوان جعاله باشد كه مثلاً اين مال رابه پدر يا به دختر مي دهد كه واسطه شود و رضايت او را حاصل كند, حلال است وپس از عقد, زوج حق استرجاع آن را ندارد; يعني نمي تواند پس بگيرد يا ازپرداخت آن خودداري كند و اگر شيربها به عنوان هبه و پيشكشي به پدر زن و يا عموو برادر خانم باشد, حلال است و تا وقتي كه عين آن باقي است , داماد مي تواند پس بگيرد. اگر شما شيربها را با رضايت كامل و طيب خاطر نمي دهيد, بلكه براي اين كه گيرندهء شيربها مانع ازدواج شما نشود, با اين كه زوجه راضي به تزويج است , حرام است . به هر حال زوجهء شما تقصيري ندارد و خودِ شما نبايد چنين شرطي را قبول مي كرديد و اكنون كه پذيرفته ايد, بايد بدان ملتزم شويد. البته كسي حق ندارد به زورو اجبار مبلغي را به عنوان اين كه رسم است , از زوج بگيرد و اگر بدون التزام قبلي گرفت , بايد آن را پس دهد و حتي اگر تلف شده باشد, بايد مثل آن را پس دهد.(3)

تشخيص اين كه مورد شما كدام يك از اموري است كه ذكر شد, با شما وخانوادهء عروس است و در صورت اختلاف مي توانيد به صورت جزئي سؤال كرده و از مرجع تقليد خويش استفتا كنيد.

به هر حال , شما كه اكنون نمي توانيد بقيهء شيربها را بپردازيد, به آنان اطمينان دهيد كه در آينده و به هنگام قدرت و اِستطاعت پرداخت خواهيم كرد.(4)

(پـاورقي 1.آيت الله فاضل لنكراني , جامع المسائل , ص 420و 421

(پـاورقي 2.همان .

(پـاورقي 3.همان .

(پـاورقي 4.همان و نيز ر.ك : رساله هاي ديگر مراجع تقليد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.